Wekerle telepi nyílászárók, kapcsolt gerébtokos ablakok, spaletták


Wekerle telepi lakóként ön is találkozott már azzal a problémával, hogy a telep műemléki védettsége miatt elég kötöttek a cserélendő nyílászárók formai követelményei. Egyre kevesebben foglakoznak a régen elterjed , de ma már ritkábbnak számító nyílászárók elkészítésével.
Régebbi nyílászáróink zömében kapcsolt gerébtokos ablakok, amelyekre kívülről spalettákat szereltek. A rendszer lényege, hogy a két ablakszárny között nagyobb távolságot hagynak meg, és az itt kialakult statikus levegőréteg szerepe a szigetelés ellátása. Sajnos a elvetemedett, vagy koruk miatt elkorhadt nyílászáróknál a plusszban elhelyezett ablakszigetelés mellett sem működik. Ablakaink huzatosak, külső ablakszárnyak pedig túlzott mértékben párásodnak. A vékony ablaküveg zajszigetelése sem kielégítő.
Mivel asztalos vállakozásunk nem csak az elterjedtebb , jobban gépesíthető hőszigetelt nyílászárók készítésével foglakozik, hanem a régi nyílászárók formai követelményeinek megfelelő, de hőszigetelési, hangszigetelési paramétereit tekintve sokkal jobb értékeket mutató nyílászárók készítésével is.

    


Hogyan lehet a kapcsolt gerébtokos ablakok hőszigetelési értékeit fokozni? Mit tehetünk ha a formai követemények kötötek, de jó hőszigetelésű, és hangszigetelésű nyílászárót szeretnénk?


Sajnos a régebbi gerébtokos ablak metszetekapcsolt gerébtkos nyílászárók semmiyen tokszigetelést nem tartalmaztak,valamint csak normál 2-3 mm-es síküvegg
el voltak üvegezve,nme csak a zajtól végtek kevésbé, de hőveszteségi tényezőjük is elég magas volt, kb K-3,0, amelyett a filtrációs veszteség még növelt. Ez a ma elvár minimus K-1,7 W/m2K értéktől messze elmarad, nem beszélve arról , hog
y ma már K-1,0 W/m2 felett nem igenn építenek be nyílászárókat.
Az álatalunk készített kapcsolt gerébtokos ablakok külső, és belső szárnya is tokszigeteléssel ellátott, plussz ha igény mutatkozik rá, magán a nyíló szárnyakon is elhelyezhető egy szigetelő profil. A külső és belső ablakszárnyakba is hőszigetetelt üveget helyezünk el, melyek 4mm-es float, vagy LOW-E bevonattal ellátottak, és argongázzal töltöttek.

Teljes keresztmetszetben 16 mm tömör üveg.Az üvegez közötti légrés távtartó mérete változhat az ablakszárny profiljától. és az alkalmazott üvegezőléc típusától függően.
Ezzel az összeállítással a passzívházaknál alkalmazott nyílászáróknál is jobb hőszigetelés érhető el, nem beszélve a zajszigetelés javulásáról.

Kapcsolt gerébtokos fa nyílászáróinkhoz a telep stílusához igazodó deszkaspalettákat készítünk.

 

LUXAJTÓ KFT

nyílászáró kereskedelem és gyártás

Számlaszám: CIB  
Székhely: Budapest, 1086 Dobozi utca 41
cégjegyzékszám: 01-09-283621
Adószám: 25584682-2-42

Elérhetőség

Telefonszám:+36/30 218 6413 Pecsenye Róbert
Bemutatóterem:Budapest.8.kerület  Dobozi utca 41
E-mail:pecsenye.robert kukac gmail.com
(telefonos egyeztetés szükséges)


Luxajtó © Fa bejárati ajtó2024
Site by Keresoguru