Budapesten díjtalan kiszállást és szemlét biztosítunk minden leendő vásárlónknak!
Ezen igényét a 06-30/218-64-13-as elérhetőségen jelezheti felénk.


wekerle telepi bejárati ajtó                    

 
Budapest teljes területén vállaljuk biztonsági fa ajtók elkészítését és beépítését, a vásárlók elképzeléseihez és elvárásaihoz teljes mértékben alkalmazkodunk.

Lényeges, hogy az ajtókat csakis a vevő által leadott elképzelések és rendelés következtével gyártjuk.

Számunkra nem akadály, hogy a kívánt ajtó formailag az eredeti ajtóhoz hasonuljon, ezzel megtartva a ház vagy lakás stílusát. Ajtóinkat igényelhetik natúr, azaz felületi kezelés nélkül, vagy ha a vevő igényli, ellátjuk a kívánt felületi kezeléssel és már így szállítjuk a megrendelőhöz, illetve már ilyen formában történik meg a beépítés.

Szabvány szerint az ajtóink 68 mm vastagok, kettős szigeteléssel ellátva, melyek gumiból készülnek, továbbá az üvegezés is szigetelt, így nem engedi át a hőt. Az alap vasalat 92 mm Elzett törésálló kilincses zár.BEJÁRATI AJTÓ beépítése

Nyílászárók, ablakok, bejárati ajtók alapanyag borovi fenyő, mely 3 rétegben ragasztott hiba kiejtett, hossztoldott, amely garantálja a faanyag vetemedésmentességét.

A nyílászárók 72 mm x 86 mm, illetve 72 mm x 114 mm I. osztályú borovifenyő frízekből készülnek, melynek végső szerkezeti vastagsága 68 mm mély 3 ütközéses nyílászáró záródást jelent, melyből 2 rugalmas gumiszigetelés, és így tömör légzárást eredményez.
A záródást Roto elzett vasalatok biztosítják, ablakoknál alapesetben nyíló-bukó kivitelben, bejárati ajtóknál nyíló kivitelben. Felülvilágító ablakoknál a kilincs magasság miatt gyakran alkalmazunk csak nyíló funkcióval ellátott ablakokat. Ezen funkciók a helyszíni vázrajzokon fel vannak tüntetve.

Belvárosi nyílászáróknál fokozottan odafigyelünk a nyílászárók régi osztásának megtartására, de fontos szempont a megrendelő elképzelése is.

Az üvegezés alapesetben 4-16-4 mm rétegfelosztású LOW-E bevonattal, argon gáztöltéssel készül. Ez egy 24 mm vastag hőszigetelt üveg, 2 db 4 mm-es üveg 16 mm távtartóval való felépítése. Ablakoknál átlátszó üvegezéssel egy 4 mm-es normál és egy 4 mm-es LOW-E bevonattal ellátott üvegből készül a hőszigetelt üveg. Bejárati ajtóknál, fürdőszobai nyílászóknál gyakori igény a betekintés megakadályozása. Ebben az esetben a hőszigetelt normál üveg katedrál vagy savmart üvegre van kicserélve az argon gáztöltés és LOW-E bevonat megtartása mellett.

A hőszigetelt üveg „K” értéke 1,0-s , a teljes 68 mm-es szerkezetre vetítve 1,3-as értéket ad.

Nyitásirányok

Nyílászárók nyitásirányát a lakásból illetve abból az irányból állapítjuk meg, mely irányba az ajtó vagy ablakszárny nyílik és a zsanér pozícióját vesszük figyelembe.

Balos ajtó vagy ablak esetében szemben állunk a nyílászáróval, zárt állapotban látjuk a zsanért, az a bal oldalon van (kilincs jobb oldalon)

Rajzok:


balos nyíló szerkezet

balos bukó-nyíló szerkezetJobbos ajtó vagy ablak esetében szemben állunk a nyílászáróval zárt állapotban, lájuk a zsanért, az a jobb oldalon van (kilincs a bal oldalon)

Rajzok:


jobbos nyíló szerkezet

jobbos bukó-nyíló szerkezet


Váltószárnyas ablakok, olyan kétszárnyú ablak, melynek mindkét szárnyát kinyitva középen semmilyen osztó nem található. Kilincs nélküli szárnya csak nyíló (rejtett zárral nyitható, mely a falcban van elhelyezve), kilincses szárnya lehet nyíló, illetve nyíló-bukó vasalattal ellátott.

Elnevezése és jelölése:


nyíló-nyíló jobbos

nyíló-nyíló balos
nyíló-nyíló-bukó jobbos
nyíló-bukó-nyíló balos


Tokosztós ablak, olyan kétszárnyú ablak, melynek mindkét szárnyát kinyitva középen egy függőleges tokosztó található, melyre a két oldali ablak függetlenül zár, tetszőleges nyíló és nyíló-bukó vasalattal

Elnevezése és jelölése:


nyíló-nyíló tokosztós ablaknyíló-bukó - nyíló-bukó tokosztós ablak


Bukó ablakok

Bukó funkció bukó-nyíló vasalattal is elérhető, mely esetén az ablak nyitott állapotban könnyen tisztítható. Csak bukó funkció esetében lehet egykilincses és kétkilincses vasalattal szerelt az ablak.
Egykilincses esetében a kilincs felül van, kétkilincses vasalat esetében, melyet nagyobb méretű bukó szerkezetnél alkalmazunk az ablak két oldalán, álló részén elhelyezett két kilinccsel, két különböző vasalattal zár.

Jelölésük:


bukó


Hőszigetelt szerkezetek (68 mm-es szerkezeti vastagságú) technikai paraméterei.

Árajánlathoz összefoglaló:

Alapanyag: borovifenyő, 3 rétegben ragasztott, hossztoldott borovifenyő, hibakiejtett

alapanyag: 72 x 86 mm, 72 x 116 mm borovifenyő fa, I. osztályú

vasalat: Roto-Elzett, Elzett multi soft, AUBI

szigetelés: nyíló részben 2-szeres körbefutó gumiszigetelés

vízvető: ablakoknál alumínium, bronz, fehér, alu, festett kivitelben
Műemlék jellegű kivitelnél fa vízvetőt is alkalmazunk.
Bejárati ajtóknál natúr vagy festett kivitelű fa vízvető.

küszöb: bejárati ajtóknál, erkélyajtóknál keményfa küszöb,
de alkalmazható alu. küszöb is

üvegezés: 4-16-4 m LOW-E Argon gáztöltésű

osztók: 55 mm felett valódi osztók, ez alatt álosztók alkalmazhatók

felépítés: kiírás alapján, illetve csere eseté a régi nyílászáró szerkezethez igazodva

SZÉLESTOKOS BEJÁRATI AJTÓ beépítése a tok teljes kibontásával

Budapest belvárosában nagyon sok olyan bejárati ajtó található, melynek tokja kívülről egy kb. 15 cm széles borítással díszített. Ez alatt legtöbbször egy befalazott pallóváz található, melyre a körben ragasztott díszítése magának a toknak a falcát is képzik. Amennyiben a díszítéseken csak a festés rossz állapotú, az megtartható. Ezen tok mögé beépíthető egy önálló hőszigetelt bejárati ajtó, melynek tokját egy szegőléccel lezárva egy egységnek néz ki. Ez egy teljesértékű beépítés, csupán a régi borításokat kell megcsiszolni és egybefesteni az új szerkezettel. Itt megspóroltuk a borítások újra gyártását.

Amennyiben a borítások rossz állapotúak, a pallóvázak meghagyásával a borításokat, valamint a bejárati ajtót kell újra gyártanunk és beépítenünk.
Itt szükségünk van tehát egy bejárati ajtóra, felülvilágító ablakra, tok belső bélésre, díszített külső burkolatra, valamint belső takarólécekre, mellyel a tok és a fal közötti részt burkoljuk be.

Amennyiben a belső pallóváz is rossz állapotú, sajnos mindent ki kell bontani és újra kell építeni.
Ugyanez a helyzet új bejárati nyílás kialakításánál is, pl. ablak helyett ajtó kialakítása esetén is.

LUXAJTÓ KFT

nyílászáró kereskedelem és gyártás

Számlaszám: CIB  
Székhely: Budapest, 1086 Dobozi utca 41
cégjegyzékszám: 01-09-283621
Adószám: 25584682-2-42

Elérhetőség

Telefonszám:+36/30 218 6413 Pecsenye Róbert
Bemutatóterem:Budapest.8.kerület  Dobozi utca 41
E-mail:pecsenye.robert kukac gmail.com
(telefonos egyeztetés szükséges)


Luxajtó © Fa bejárati ajtó2024
Site by Keresoguru