Az ablakok, ajtók beépítése:

A legjobb megoldás, ha az ablakok és
ajtók
beépítését szakemberre bízza. Az esetlegesen felmerülő garanciális problémák szemszögéből ez mindenféleképpen praktikusabb, és a beépítés szakmai hozzáértést igényel.

Amit a kilincsről tudni kell:

Bukó funkcióban a kilincs 90°-os szögben felfelé áll, ilyenkor alkalmas a helység szellőzetésére az ablak felül 8-10cm-re való kinyitása.
Nyíló funkcióban a kilincs 45°-os szögben vízszintesen áll, ilyenkor az ablak teljesen nyitott pozícióba kerül a helység számára intenzív szellőztetést biztosítva. Felügyelet nélkül az ablak nem hagyható nyitott pozícióban!
Résszellőző funkcióban a kilincs a bukó és nyíló közötti félállásban van ezzel az ablak szárnyat résnyire kinyitva biztosítja hogy a helységbe friss levegő jusson annak kihűlése nélkül.
Zárt funkcióban a kilincs 0°-os lefelé forduló állásban van, ilyenkor az ablak zárt pozícióban van ezáltal biztosítva a helység hő és hangszigetelését.

Fa ablakok karbantartása:

A vasalat: a vasalatot évente egyszer be kell olajozni hogy azok hosszú élettartamúak legyenek. A felújításkor különösen ügyelni kell arra hogy szennyeződés (vakolat, festés, stb.) ne jusson a vasalatba mert az a működésében maradandó károsodást okozhat.
 
Ablak tok, szárny felületének védelme: praktikusabb a beépítést a vakolás, aljzatbetonozás után elvégezni. A felületkezelt nyílászárókat az épület festése, vakolása során védeni kell minden szennyeződéstől. Jó megoldás erre a papír ragasztóval ellátott tok és szárny, de ezeket a beépítés után legkésőbb 1 héttel el kell távolítani!
Festés védelme: lazúros felületű fa nyílászárók esetén 5-6 évente fontos a festett felület kezelése, lakkozása. Ügyelni kell arra hogy eközben a vasalat ne sérüljön, károsodjon.
Vízvető sín karbantartása: a vízelvezető sínben lerakódott szennyeződéseket rendszeresen el kell távolítani hogy ezáltal ne tudjon eldugulni, így a kifolyó nyílások nem tudnak eltömődni.
Szellőztetés: a
fa ablakoknál szükséges naponta minimum egyszeri intenzív szellőztetés 5-10 percig. Ilyenkor az ablak szárnyakat teljesen kinyitjuk ezáltal biztosítva hogy a kereszt huzat a levegőt az egész lakásban átmozgassa, kicserélje friss oxigénre. A rendszeres szellőztetés nagyban segít hosszú távon a penészesedés kialakulásának megelőzésében.

Jó tudni:

Az építkezés során keletkező nedvességet az épületből rendszeresen el kell távolítani!
Vakolás és aljzatbetonozás során rendszeresen szellőztessen!
A levegő magas nedvességtartalmáról az ablak belső felületén megjelenő pára árulkodik, ilyenkor szükséges a szellőztetés.

Baleset és kármegelőzés:

Erős szél esetén célszerű zárt vagy bukó funkcióban tartani az ablakszárnyat, hogy az ne tudjon kicsapódni. Így elkerülhetőek az üveg törések és nem lesz sérülés veszély!
Nem szabad a nyíló szárnyat többlet súllyal terhelni!
A nyíló szárny és a tok közé semmilyen tárgyat ne helyezzen mert ebben az esetben az ablakszárnya és a vasalat is tartósan károsodhat!
 
 

LUXAJTÓ KFT

nyílászáró kereskedelem és gyártás

Számlaszám: CIB  
Székhely: Budapest, 1086 Dobozi utca 41
cégjegyzékszám: 01-09-283621
Adószám: 25584682-2-42

Elérhetőség

Telefonszám:+36/30 218 6413 Pecsenye Róbert
Bemutatóterem:Budapest.8.kerület  Dobozi utca 41
E-mail:pecsenye.robert kukac gmail.com
(telefonos egyeztetés szükséges)


Luxajtó © Fa bejárati ajtó2024
Site by Keresoguru